Seznamte se: Eunice

„V každém setkání se nachází důvod.“
Obr. 1
Eunice je vaše přátelská sousedka, na kterou se dá vždy spolehnout. Je velice čistotná a dbá na hygienické zásady. Byla by přímo zděšena, kdyby se na ní náhodou usadily blechy! Ráda si s vámi popovídá téměř o všem, je novým věcem otevřena. Dělá ji radost posílat děkovné dopisy a přibalovat rozličné dárky. Jednoho dne by si přála stát se vlasovou stylistkou. Tehdy by mohla využít i své expertízy v zametání.
Obr. 2
Je prostředním trojčetem. V dětství ji děsili vlkodlaky, a strach z nich jí zůstal až do dospělosti. Stres zahání odpočinkem se šálkem jamajské kávy s trochou mléka a lžičkou cukru. Ovšem jako velice optimistická ovečka, spíše než k odreagování kávu využívá k popovídání si s ostatními zvířátky. Moc si jich všech váží!
Japonští osadníci Eunice znají pod jménem Mohea (モヘア), což je odvozeno od slova mohér - vlna z rouna angorských koz. Kozy a ovečky mají blízko k sobě! Španělové se zase zdraví s Lanolina. Toto jméno je pro změnu od lanolínu, oleje z ovčí vlny. A ve Francii jí pro změnu říkají Bérénice - přinášející vítězství.

Zdroje:
Obr. 1 - Animal Crossing: Happy Home Designer oficiální model (amiibo card). Nintendo, 2015.
Obr. 2 - Animal Crossing: New Horizons oficiální model. Nintendo, 2020.